Skip to main content

Webtilgængelighed

Minveninde.dk vil bestræbe sig på at overholde kravene om webtilgængelighed.

"Loven om webtilgængelighed skal sikre, at så mange som muligt kan bruge offentlige myndigheders websteder og mobilapplikationer. Det gælder ikke mindst brugere med handicap." - Digitaliseringsstyrelsen.

Minveninde.dk er ikke forpligtet under loven til at sikre webstedet er tilgængeligt for alle, men så vidt vores ressourcer rækker vil vi følge den alligevel, da vores website er for alle, og skal kunne bruges af alle.

Det sted vi vil afvige fra loven er at man ikke vil kunne finde en decideret erklæring om hvor vi er tilgængelige og hvor vi ikke er, da vi desværre ikke har ressourcerne til at udarbejde en sådan. Vi har dog ved hjælp af en række værktøjer testet og sørget for at siden så vidt det er muligt er tilgængelig for alle.

Det vi har arbejdet med er bl.a.

  1. Farver: Vi har ændret vores primære farve, således at kontrasten er høj nok til at kunne ses af svagtseende. Dette er implementeret i logoet i links og knapper, hvor vores primære farve er benyttet.
         
  2. Omskrivning af HTML. Vi har omskrevet hele kodebasen bag minveninde.dk således at sektioner er inddelt semantisk korrekt, samt overskrifter følger hierarkiet. Vi har endvidere implementeret ekstra hjælpetekster, som benyttes af skærmlæsere.
         
  3. Navigation uden brug af mus. Vi har arbejdet på at tydeliggøre markeringen af links ved brug af tabulator knappen, og bedre informationer på input felter, så svagtseende og blinde kan navigere bedre på siden.

Vi har desværre begrænset midler og har svært ved at teste alle dele af webtilgængelighed, så hvis du oplever problemer med at kunne navigere, se eller oprette indhold er du velkommen til at skrive til support@minveninde.dk - Vi vil tage imod din feedback med kyshånd, da dette er et område vi prioriterer højt.

Vil du vide mere om webtilgængelighed kan du besøge Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside, hvor der står meget mere om emnet.